Linux links
Ubuntu
Debian
CentOS
Fedora
Android
Linus Torvalds (Wikipedia)
LINUX – FLEKSIBELT OG STABILT

Det startede som en students (Linus Thorvald) hobbyprojekt i 1991. I dag er ca. 2/3 dele af alle webservere baseret på en eller anden form for Linux. Uden at lægge mærke til det, er der altså en stor chance for, at du er i berøring med Linux mange gange dagligt.

Den store fleksibilitet og stabilitet betyder, at systemet også bruges til mange andre ting end webservere. Der findes små Linux distributioner, der ikke fylder mere, end de kan være på en gammeldags floppy disk og der findes andre versioner, der fylder flere gigabyte. Mange firewalls (både open source og kommercielle) bruger finpudsede og specialtilrettede Linux versioner. Mediecentre, DVD/harddisk optagere, GPS udstyr, Android telefon, ja selv partikelacceleratoren Large Hadron Collider hos Cern kører på Linux.

Hos GRØN IT har vi stor erfaring med Linux servere. Det er dog primært til mere forretningsorienterede opgaver som f.eks. webservere, filservere, antispamserver eller firewalls. Vi arbejder med de fleste større distributioner, men når vi selv skal vælge Linux type, så bliver det stort set altid CentOS, Ubuntu eller Debian. Her kan vi hjælpe med rådgivning, installation, konfiguration og backup.

Linux er ikke længere så nørdet som dets ry, og sat op på den rigtige måde kan man spare mange penge ved at anvende Linux. Men der er nogle områder, hvor det er oplagt og ligetil, og andre, hvor det ikke kan betale sig. Ring eller skriv og lad os snakke om det.