Kryptering links
Office 365 OME og BYOK
 
SOM VI HAR FORSTÅET GDPR…
… så skal alle emails som indeholder personfølsomme data krypteres. Altså med mindre man har sin egen mailserver OG der kun er tale om interne emails. Anvender firmaet en ekstern mailservice og / eller sender man emails ud af huset, så skal personfølsomme data altid krypteres. Desværre er det ikke bare et flueben man kan sætte i ens mailprogram.
 
 
LØSNINGEN
Vi er gået efter noget som er universelt, sikkert og nemt at bruge for både afsender og modtager. Netop derfor har vi valgt PDF som fundament for løsningen. Fordi alle kan læse PDF filer og alt kan laves om til en PDF fil. Løsningen anvender 128 bit AES kryptering og lever op til de højeste standarder. Rent praktisk får brugeren et nyt ikon på skrivebordet, man trækker så en PDF over på ikonet, giver slip og skriver det ønskede kodeord. Hvis man mangler en PDF printer, så kan vi også hjælpe med det.

GRØN IT pdf pakke: 1.200,- kr. (ekskl. moms)

Prisen dækker software og installation på tre maskiner. Yderligere maskiner er på almindelige timebasis. Installation / instruktion tager ca. 10 min. pr. maskine.
 
 
FRAVALGTE MULIGHEDER
Vi undersøgte også mulighederne på Microsoft’s Office 365 platform. Men det ligner ikke umiddelbart en hak-i-et-flueben løsning og man skal også opgradere til et E3 abonnement (Enterprise 3). Nysgerrige brugere kan læse mere på nedenstående link. Og har du/I mere mod på en E3 rejse end vi har, så hjælper vi gerne med de rette licenser og vores generelle erfaring med Microsoft og Office.
Link: https://support.office.com/en-us/article/office-365-message-encryption-faq-0432dce9-d9b6-4e73-8a13-4a932eb0081e

Vi undersøgte også mulighederne for at anvende PGP (Pretty Good Privacy). Det er sådan set en god løsning, men kræver at man udveksler nøglefiler med alle man ønsker at kommunikere med. Og det er måske lige i overkanten af, hvad man gider belemre ens kunder og samarbejdspartnere med.