Links og inspiration
WordPress.org
Hvad er CMS?
HJEMMESIDER – DIT VINDUE MOD VERDEN

Der kan være forskellige årsager til at virksomheden ønsker en hjemmeside

  • Virksomheden vil have et online visitkort (Et udstillingsvindue)
  • Virksomheden har infomationstunge produkter/ydelser
  • Virksomheden ønsker at sælge deres produkter online

Klæder skaber som bekendt folk, så derfor er det ikke ligegyldigt, hvordan virksomheden præsenterer sig udadtil. Nye kunder danner sig hurtigt et førstegangsindtryk… har de gjort sig umage, eller har de bare bikset noget sammen. Eksisterende kunder ønsker en velfungerende hjemmeside, hvor de kan finde, hvad de søger. Kunder, der køber online, skal have en fejlfri, brugervenlig og sikker shop, de kan have tillid til.

Tidligere skulle man være deltidsprogrammør for at vedligeholde en hjemmeside eller en shop. Sådan er det ikke mere. I dag tilbyder enhver seriøs leverandør en hjemmesideløsning baseret på CMS. Grundprincippet i et CMS er, at indhold og udseende er skilt ad, og først på det tidspunkt man klikker på en menu, bliver indholdet “flettet” sammen med designet til det færdige resultat.

Selvom det er blevet nemmere at være webmaster i dag, er der stadig faldgruber, når det drejer sig om CMS. Problemet er at en del hjemmeside- udbydere har udviklet deres eget CMS, der på forunderlig vis pludselig er verdens bedste. Ydermere er det ”gratis”, hvis man hoster hjemmesiden hos dem, eller man får et tilbud om “gratis” webhosting, hvis man køber deres CMS. Uanset prisen er ulempen ved eget udviklet CMS, at man ikke kan tage det med sig. Man er altså nødt til at holde sige gode venner med webbureauet eller starte forfra, hvis man af en eller anden grund gerne vil noget andet. I vores optik er det ofte spild af penge og i bund og grund et usundt kunde/leverandør forhold.

Hos GRØN IT anbefaler vi kun open source CMS. Primært fordi Open Source CMS er kendetegnet ved at være gratis, men det er samtidig offentligt tilgængeligt. Du kan altså frit vælge både CMS, hosting og hjemmesideleverandør. Er du utilfreds med en af delene, vælger du bare noget andet. Sådan foretrækker vi det selv, så derfor er det også den løsning, vi tilbyder vores kunder.