ZyXEL
Watchguard
Cyberoam
M0n0wall
pfSense
IPCop
FIREWALLS

De fleste kender begrebet firewall. Men når man dykker lidt ned i begrebet, er der stor forskel på hvor og hvordan en firewall bruges og hvilke funktioner den har. Lad os starte med den personlige software firewalls.

En software firewall bliver typisk installeret på den maskine, du dagligt bruger. Det kan være Windows’ indbyggede firewall, ZoneAlarm eller den firewall, der ofte er installeret med dit antivirus produkt. Det er dig, der bestemmer, hvordan software firewall’en skal konfigureres, og det er dig, der svarer ja eller nej, når programmet beder dig tage stilling til et eller andet. Som enkeltperson med lidt teknisk snilde er det en ok løsning. Men som virksomhed med 5, 10 eller 50 ansatte, er det for risikabelt og administrativt tungt at styre sikkerheden på de enkelte maskiner.

Den bedste løsning er derfor en central hardware firewall. Den styrer sikkerheden dér, hvor internettet kommer ind i virksomheden. Det øger sikkerheden, reducerer administrationen og er typisk også en billigere løsning. Foruden den centrale styring og en mere finkornet sikkerhedsprofil, tilbyder de fleste hardware firewalls også ekstra funktioner som f.eks. VPN til at sammenkoble kontorer (krypteret), scanne for virus eller blokere bestemte hjemmesider.

Hos GRØN IT anbefaler Watchguard eller ZyXEL firewalls. De er stabile, har alle nødvendige funktioner og er til at betale. Men vi arbejder jævnligt med andre produkter som f.eks. Cyberoam, SonicWALL, M0n0wall, pfSense, IPCop m.fl. Alle firewalls gør tingene på forskellige måder, men principperne er de samme.

Ring eller skriv til os, hvis du vil have en snak om firewalls